CORONA OCH VEM SOM FÅR HJÄLP PÅMINNER OM NAZITIDENS DISKRIMINERINGSMÖNSTER.

Idag är det de som faller utanför normen som förminskas och ses över. Vilka satsar man på och vilka låter man förgås. Det var liknande tänk under nazitiden där man sorterade bort friska från sjuka.Mamma berättade att man delade upp dom i fem rader och och räknade fångarna 1,2,3,4,5.Sorterade bort sjuka,unga, gamla från de friska.Det gör man nu också.Man delar inte upp folk i fem rader men sjuka bort, funktionshindrade bort, gamla bort, högrisk grupper bort, Fyra kolumner finns det i varje fall. Igår försökte jag frysa min sons gymkort ytterligare en period då Corona gör sig mer påmind i Uppsala. Jag ringer Friskis och Svettis och ber dom hjälpa min son som tillhör en hög risk grupp och är funktionshindrad. Nej, de kan inte göra det. De skyller på att de är en förening och att ekonomin inte går ihop. Jag hänvisar till Folkhälsomyndighetens anvisningar. De vägrar förstå och hjälpa till.Jag mailar chefen men mailet studsar tillbaka flera gånger. Jag ber gruppbostadens chef maila i mitt ställe men även där studsar mailet tillbaka. Jag skriver på Messanger i Facebook både till Uppsala och Stockholm.Stockholm lovar att vidarebefordra detta till Uppsala chefen. Jag hinner maila och ringa till Folkhälsomyndigheten.Samma dag får jag svar att gå vidare till konsumentverket.Jag mailar och där är det kö.Nu ska jag försöka säga upp abonnemanget då min son har autism och enbart en daglig ersättning från sin dagliga verksamhet.Nu går han på semester utan ersättning och kan inte betala till gymmet för en tjänst han inte kan nyttja på grund av oförstående personal på Friskis och Svettis. Föreståndaren ska gå dit och fråga hur man säger upp detta snarast.Såhär pumpade man folk på pengar också under nazitiden.Plundrade folk på allt de hade och skyllde på att man själv inte hade råd med sin tillvaro.Jag vet att Uppsala också haft rasbiologiskt center med studier på olika raser och folkslag och särdiskriminerat dem. Attityden finns kvar.

Leave a Reply